ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf) Conference Services Facebook

Πληροφορίες

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) να συμμετάσχετε στην Ημερίδα για διαιτολόγους - διατροφολόγους, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένα Σύγχρονο Πρόβλημα Υγείας», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις
28 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα οποία θα αναφέρονται στις επί μέρους εξειδικεύσεις τους. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις εκ των οποίων η μία θα είναι εστιασμένη σε θέματα Νοσηλευτικής και η άλλη σε θέματα Διαιτολογίας - Διατροφολογίας.

Η Επιστημονική Εκδήλωση για το νοσηλευτικό προσωπικό περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, εκπαίδευση σε συσκευές μέτρησης σακχάρου καθώς επίσης και σε συσκευές χορήγησης ινσουλίνης και ενέσιμης αντιδιαβητικής θεραπείας (GLΡ-1). Ακόμη θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τις αντλίες ινσουλίνης και τους αισθητήρες γλυκόζης. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν θέματα δεοντολογίας, αρχές και νομοθετι¬κό πλαίσιο που διέπουν το νοσηλευτικό έργο καθώς επίσης και θέματα ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο Σεμινάριο για τους διαιτολόγους-διατροφολόγους θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε όλα τα θέματα διατροφής, τα οποία αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιπρόσθετα, ο τρόπος διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως έχει διαπιστωθεί σε πολλές μακροχρόνιες μελέτες. Κατά συνέπεια έχει πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του πληθυσμού στον τρόπο διατροφής του.

Όπως θα σας είναι ήδη γνωστό, ο Σακχαρώδης Διαβήτης αναμένεται να πάρει διαστάσεις επιδημίας και η σωστή ενημέρωση και αντιμετώπιση πρέπει να είναι από τις κύριες προτεραιότητες όλων των ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Η Ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τμήματα του ΑΤΕΙΘ Διατροφής - Διαιτολογίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ.). Η Ημερίδα μοριοδοτείται με 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία της Ημερίδας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

ΠΙΣΤΟΠΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το δίπλωμα συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τη γραμματεία, κατόπιν επίδειξης της κονκάρδας. Η Ημερίδα μοριοδοτείται με 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται με τη χρήση συστήματος barcode κατά την είσοδο και έξοδο των συμμετεχόντων στην αίθουσα της Ημερίδας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ελέγχουν το χρόνο παρακολούθησης αυτόματα σε κάθε είσοδο και έξοδο τους.

ΚΕ.Δ.Ε.Α. - Χάρτης

Δείτε στο χάρτη το χώρο διεξαγωγής της Επιστημονικής Συνάντησης - ΚΕ.Δ.Ε.Α.ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

INVENTICS A.E. / Medevents
Τ. 2310 474 400
F. 2310 801 454
E. info@medevents.gr,
W. www.medevents.gr
Αρ. Ειδ. Σημ. Λειτ. ΕΟΤ: MHTE 09.33.Ε.60.00.01087.00

News

Καιρός

Now