Ετήσιο Σεμινάριο Ανοσολογίας 2020 "Φυσική Ανοσία: Νέες προκλήσεις, σύγχρονες θεωρήσεις"

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf)

Πληροφορίες

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ) στο πλαίσιο της αδιάλειπτης επιστημονικής ενημέρωσης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και φέτος στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας με τίτλο "Φυσική Ανοσία: Νέες προκλήσεις, σύγχρονες θεωρήσεις", που διοργανώνει 20-22 Νοεμβρίου 2020.

Το Σεμινάριο λόγω των τελευταίων εξελίξεων της COVID-19 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά Διαδικτυακά και η παρακολούθηση σε αυτό θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Βασικός στόχος του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση γιατρών και άλλων επιστημόνων της υγείας, για τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και προκλήσεις σχετικά με τη φυσική ανοσία, από τη θεμελιώδη επιστήμη έως τις κλινικές πτυχές της νόσου, στην εποχή της COVID-19 λοίμωξης, στην οποία οι μηχανισμοί της φυσικής ανοσίας έχουν προεξάρχοντα ρόλο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά θεματικών ενοτήτων που αφορούν: τις πρόσφατες εξελίξεις της φυσικής ανοσίας στην κατανόηση της προστατευτικής και παθογόνου λειτουργίας της, τις αλληλεπιδράσεις μικροοργανισμών και ξενιστή συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης COVID-19, την παθοφυσιολογία της φλεγμονής, την εμπλοκή της στον καρκίνο, στην αυτοανοσία, στην αναπαραγωγή, στη μεταμόσχευση και τις αναδυόμενες θεραπευτικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στους μηχανισμούς της.

Το ευρύ φάσμα των συνεδριάσεων, οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα δώσουν τη δυνατότητα εποικοδομητικής επιστημονικής ενημέρωσης και την ευκαιρία γόνιμης ανταλλαγής απόψεων.

Για το ΔΣ της ΕΕΑ

Η Πρόεδρος

Αικ. Παυλίτου - Τσιόντση

Ηλεκτρονική Παρακολούθηση

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό barcode, που θα λάβετε στο email επιβεβαίωσης της εγγραφής σας. Για την καταγραφή του χρόνου παρακολούθησης και τη λήψη των μορίων παρακολούθησης, επισκεφτείτε τη σελίδα www.livemedia.gr/hsiweb20 και κατά τη διάρκεια του live, εισάγετε το barcode σας στα δεξιά της σελίδας στο σημείο που αναφέρει ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ BARCODE.

Χορηγούνται 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. Credits)

News

Καιρός

Now