23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf)

Πληροφορίες

Χαιρετισμός

Χαιρετισμός Συντονιστή Οργανωτικής Επιτροπής 23ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ενδοδοντίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία, πιστή στο ραντεβού της με τους οδοντιάτρους της Β. Ελλάδος, διοργανώνει το 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί τιμή μου η ανάθεση της οργάνωσης του συμποσίου.

Το συμπόσιο απευθύνεται -όπως πάντα- κατά κύριο λόγο στο γενικό οδοντίατρο που γνωρίζει ότι η Ενδοδοντολογία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η πλειονότητα των κλινικών εργασιών σε ένα ασθενή. Οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κλινικούς προβληματισμούς και θα ενημερώσουν για σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και τεχνολογίας.

Ωστόσο, πέραν αυτών, ένας από τους στόχους του συμποσίου είναι κατά κάποιο τρόπο μια «επιστροφή στα βασικά», υπό την έννοια ότι θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στους βιολογικούς παράγοντες που διέπουν την Ενδοδοντολογία και είναι ο κύριος παράγοντας για την ορθή επιλογή σχεδίου θεραπείας. Οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη δε θα αποδώσει τα μέγιστα στα χέρια ενός κλινικού που παραβλέπει βιολογικά δεδομένα και κανόνες.

«Εκ βιολογίας άρξασθαι» λοιπόν και σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη των φοιτητικών μας χρόνων και τον αγαπημένο προορισμό όλων.

Γκόγκος Χρήστος
Αναπληρωτής Καθηγητής Ενδοδοντολογίας
Τομέας Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών
Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ
Συντονιστής Οργανωτικής Επιτροπής 23ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ενδοδοντίας

  

____________________________________

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας έχω την χαρά και την τιμή να σας καλωσορίσω στο 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη 1 - 2 Φεβρουαρίου του 2020. Ο τίτλος του συμποσίου, «Εκ βιολογίας άρξασθαι», δεν είναι τυχαίος. Στόχο έχει να δώσει το στίγμα της εκδήλωσης, που δεν είναι άλλος από τη σύνδεση της καθημερινής κλινικής πράξης με τις βιολογικές αρχές που διέπουν την ενδοδοντική θεραπεία. Ας μην λησμονούμε, πως τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, που κατά κοινή ομολογία έχουν μεταβάλει άρδην το τοπίο στην άσκηση της επιστήμης μας, δεν αποτελούν παρά το μέσο και δεν αρκούν από μόνα τους να εξασφαλίσουν την επιτυχία. Για το λόγο αυτό, και ίσως σε αντίθεση με τις επιταγές του συρμού, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε, μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών μας ομιλητών, να εστιάσουμε στη βιολογική βάση της ενδοδοντικής θεραπείας. Πιστεύουμε πως αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να συμβάλουμε στην ανάγκη του κλινικού να επιλέγει τις ορθές θεραπευτικές λύσεις αλλά και τις πιο ενδεδειγμένες κατά περίπτωση τεχνικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Γκόγκο για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση του Συμποσίου, έργο απαιτητικό και πολυσύνθετο. Με δεδομένο ότι η επιτυχία των επιστημονικών εκδηλώσεων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων, σας προτρέπω να συμβάλετε στην επιτυχία του με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις σας στα θέματα που θα συζητηθούν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μαρία Γεωργοπούλου
Καθηγήτρια Ενδοδοντίας ΕΚΠΑ
Πρόεδρος της ΕΕΕ

 

 

 

Δ.Σ. & Οργανωτική Επιτροπή

Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Πρόεδρος: Μαρία Γεωργοπούλου
Αντιπρόεδρος: Νίκος Οικονομίδης
Γεν. Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος
Ειδικός Γραμματέας: Μιχάλης Σερέφογλου
Ταμίας: Μιχάλης Φλεβοτομάς
Μέλη: Αλέξανδρος Προύντζος, Ιωάννα Οικονόμου
Αναπληρωματικά Μέλη: Σπύρος Σπυρόπουλος, Μαρία Κωνσταντάκη, Χρήστος Συκαράς, Χρήστος Γκόγκος, Πάνος Αναστασιάδης, Λίζη Ιορδάνογλου


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Συντονιστής: Χρήστος Γκόγκος
Μέλη: Αστέριος Γκιώσης, Λάμπρος Ιντζές, Μάνος Μαζίνης, Φλώρα Κάκουρα, Χάρης Μπελτές, Μιχάλης Φλεβοτομάς

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά τις παρακάτω εταιρίες για τη στήριξή τους.

Γενικές Πληροφορίες

Επίσημη Ιστοσελίδα Συμποσίου
www.medevents.gr/congress/endo23

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
1-2 Φεβρουαρίου 2020 

ΤΟΠΟΣ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κτίριο Μ2, Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ

PCO

INVENTICS Α.Ε. - Medevents.gr
T. +30 2310 474.400
E. info@medevents.gr
ΜΗ.Τ.Ε. 0933Ε60000074600

News

Καιρός

Now